After NTK - Dev Edition PART 1

Prah NT konference se še ni polegel!

Napovedujemo prvega v nizu treh dogodkov - 𝗔𝗳𝘁𝗲𝗿 𝗡𝗧𝗞 - 𝗗𝗲𝘃 𝗘𝗱𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗣𝗔𝗥𝗧 𝟭!

Razpravljali bomo o najbolj vznemirljivih temah, ki smo se jih dotaknili na #NTK23, razširili znanje in zaključili s sproščenim druženjem s kolegi.

🗓️ KDAJ: V sredo, 18. oktobra 2023, ob 18. uri
📍 KJE: tretton37, Trg mladih 9, BTC City Ljubljana

Dogodek bo v slovenskem jeziku! 🗣️

Prijavi se tukaj

 • 18:00 👋Pozdrav in predstavitev - Rok Bermež [tretton37]
 • 18:15🎙 Novosti v C# 12
  Damir Arh [Razum]
  Na predavanju si bomo pogledali, kakšne novosti se v njem obetajo in kako bodo te vplivale na kodo, ki jo bomo pisali (in brali) v prihodnosti. Kjer bo to smiselno, si bomo sproti osvežili spomin, na katerih funkcionalnostih predhodnih verzij jezika posamezne novosti temeljijo. Kolikor bo mogoče, bomo novosti tudi praktično preizkusili.
 • 19:00 ☕️ Premor
 • 19:10 🎙 Avtomatizacija sledenja aplikacij z uporabo Roslyn generatorjev izvorne kode
  Denis Ekart [tretton37]
  Zbiranje dnevnikov, sledi in metrik v modernih .NET aplikacijah je postalo precej preprosto. S pomočjo avtomatske instrumentacije in obsežnega ekosistema knjižnic, ki generirajo telemetrijo, je opazovanje izvajanja programske kode sedaj lažje kot kadarkoli prej. Ročno opremljanje obstoječe programske kode s telemetrijo pa je lahko precej zamudno. Namesto da bi porabili dragocen čas za instrumentacijo naše kode, lahko to delo prepustimo kar prevajalniku Roslyn. Pridružite se mi na predavanju, kjer bomo obnovili osnove OpenTelemetry, podrobneje spoznali prevajalnik Roslyn in demonstrirali, kako lahko uporabimo vse našteto, da avtomatiziramo sledenje naše aplikacije.
 • 20:00 🥂 Mreženje in osvežitev

O predavateljih:


⭐ Damir Arh, Razum
Damir Arh Microsoftove tehnologije pri svojem vsakdanjem delu uporablja že od študentskih let. Ima dolgoletne izkušnje pri razvoju in vzdrževanju kompleksnih poslovnih programskih rešitev, kjer se je tudi začel navduševati nad tehnikami za izboljševanje kakovosti aplikacij, kot sta testiranje in stalna integracija. V zadnjem času se vse več posveča mobilnim in spletnim rešitvam, ki niso namenjene zgolj okolju Windows. Zaposlen je kot arhitekt programske opreme v podjetju Razum. Od leta 2012 je nosilec naziva MVP, trenutno za področje razvojnih tehnologij.

⭐ Denis Ekart, tretton37
Denis Ekart works as a Lead Software Engineer at tretton37. He is a highly driven and innovative engineer with nearly a decade of professional experience in software design and development. His primary interests include designing and building performant cloud-native solutions. He has extensive knowledge and understanding of the .NET ecosystem, including ample experience in cloud technologies such as Microsoft Azure

Leave a comment

Please note that we won't show your email to others, or use it for sending unwanted emails. We will only use it to render your Gravatar image and to validate you as a real person.

MichaelTaf
MichaelTaf - četrtek, 11. julij 2024

mexican pharmaceuticals online https://cmqpharma.online/# mexico pharmacies prescription drugs mexico drug stores pharmacies

HenrySeami
HenrySeami - četrtek, 11. julij 2024

best online pharmacies in mexico: <a href=" https://cmqpharma.com/# ">mexican pharmacy</a> - medicine in mexico pharmacies