SLODUG srečanje v sredo, 19.10.

Pozdravljeni,

Vabljeni ste na srečanje uporabniške skupine SLODUG, ki bo v sredo, 19.10.2016, na lokaciji Microsoft, Ameriška ulica 8, v 8. nadstropju Kristalne palače

Vsebina srečanja:

17:00 - 17:15 Zbiranje
17:15 - 18:15 Enotno testiranje podatkovnega skladišča s tSQLt (Goran Šiška, univ.dipl.iur, software architect, Siopti d.o.o.)

Enotno testiranje podatkovnega nivoja je velikokrat zapostavljeno, v najboljšem primeru pa domena integracijskih testov. Razvijalcem, ki uporabljajo metodologijo TDD oz. visoko vrednotijo pomen unit testov, je na voljo tSQLt. Gre za ogrodje za testiranje MSSql podatkovnih skladišč. tSQLt ogrodje nam omogoča enostavno in hitro testiranje podatkovnih shem, relacij, funkcij in procedur. Namen predavanja je predstaviti delovanje tSQLt, orodja, ki so na voljo ter dobre prakse in pasti uporabe ogrodja.

18:15 - 18:25 Odmor
18:25 - 19:30 Cognitive Services - nadgradite svoje čute z računalniki (Andrej Tozon, ANT Andrej Tozon s.p.)

Bi dovolili računalniku, da razširi vaš vid, sluh in znanje nasploh? Cognitive Services, storitve, ki tečejo v Microsoft Azure in so na razpolago za uporabo praktično vsem strojnim napravam, vam omogočajo prav to. Ukazovanje računalniku z glasom, prepoznavanje besedila in oseb na slikah, zajetimi z varnostnimi kamerami, znanje, kot ga pozna spletni brskalnik? Vse to in še več bo na predavanju, po uvodni predstavitvi storitev, predstavljeno na praktičnih in realnih primerih uporabe.

Andrej se že vrsto let aktivno ukvarja z razvojem sodobnih programskih rešitev, ki temeljijo na Microsoftovih namiznih, mobilnih in spletnih tehnologijah. Pri razvoju aplikacij največji poudarek daje oblikovanju uporabniških vmesnikov in omogočanju kar najboljše uporabniške izkušnje. Kot svetovalec pomaga podjetjem pri uvajanju najnovejših tehnologij v lastne razvojne procese, poleg tega pa svoje znanje redno deli na lokalnih konferencah in srečanjih razvijalskih uporabniških skupin. Za svoje delo na področju razvoja odjemalskih tehnologij je pridobil naziv Windows Development MVP. V zadnjem času svoj prosti čas namenja razvoju rešitev za krmiljenje "pametnih" hiš. na twitterju ga najdete pod imenom @andrejt.

19:30 - ... Debata, pizze in pivo.

Pridruži se nam na Facebook-u
https://www.facebook.com/groups/slodug

in sledi @slodug na Twitterju
http://twitter.com/slodug !

**** Se vidimo na Ameriški ulici 8! ****

Imate tematiko za predstaviti? Bi radi delili izkušnje z ostalimi? Javite se kot SLODUG predavatelj!
Avtor: MihaM, objavljeno na portalu SloDug.si (Arhiv)

Leave a comment

Please note that we won't show your email to others, or use it for sending unwanted emails. We will only use it to render your Gravatar image and to validate you as a real person.